Az oldal jelenleg nem elérhető!

ARCULATTERVEZÉS
Az első benyomást nem lehet megismételni!


Előfordult már Önnel, hogy a konkurenciája azért tudta elvinni az Ön ügyfelét, mert határozottabb marketing háttérrel és kidolgozott grafikai arculattal rendelkeznek? Egy vállalkozás grafikai arculata olyan, mint az embernek a ruhája. Meghatározza a kisugárzását, láthatatlanul is kommunikál helyettünk.

De mi is pontosan az arculat?
A marketing egyik legfontosabb kifejezése, amely egy cég, intézmény vagy akár személy önmagáról kialakított tudatos képét jelenti. Ahhoz, hogy valakinek vagy valaminek arculata, markáns imázs-e legyen, a legfontosabb az egységesség: mindig egyforma, határozott stílusban kell megjelenjen a kommunikációs térben. Az arculatnak az egységesség mellett a többiektől való megkülönböztetés érdekében egyedinek is kell lennie.
A szervezetek arculatának tartalmi és formai alapelveit, kommunikációs szabályait és szempontjait, valamint a formai elemek használatát (ill. a teljes grafikai- és designrendszert), a szabályokat és az előírásokat az arculati kézikönyv tartalmazza.
Az arculat formai elemei - logó, - betűtípusok és színek, formák, - emblémák, grafikák. - a védjegy, amely jogi védelmet is biztosít használójának, - levélpapírok, névjegyek, írótömbök, meghívók, borítékok, mappák, stb. - bélyegzők, űrlapok, nyomtatványok, - kiadványok, - csomagolás, - vállalati gépjárművek feliratozása, egységes megjelenése, - egyenruhák, formaruhák, munka és védőruházat, - ajándéktárgyak, naptárak, mappák, tollak, kulcstartók, stb.

A cég összes művészi eleme, mint a logó, szlogen, termék, színek, tárgyak és hangzatos szövegek segítenek a márka kialakításában.
A logó egy cég, szervezet vagy szolgáltatás egyedi, jól felismerhető, azonosításra szolgáló jele. Az egyedi vállalati arculat meghatározó eleme, a vállalat identitásának erős kifejezője, a vállalatra, termékre, szolgáltatásra, márkára jellemző formavilág eleme. A logó elsődleges célja a megkülönböztetés, az egyértelmű jelölés megkönnyítve a tájékozódást a piac szereplői között. A "logo" szó az ókori görög nyelvből származik és jelentése egyszerűen csak annyi, "szó" vagy "beszéd", de más kultúrák - a babiloni, az asszír, a maja, a kínai, az egyiptomi is használtak piktogramokat szavak és gondolatok kommunikálására.

Egy kis érdekesség:
A logók védjegyként történő használata a korai reneszánsz korig, a 13. századig nyúlik vissza. Ötvösök jelei, a papírmerítők vízjelei az elsők az ilyen módon azonosításra használt logók között. A védjegyek, a mai reklám világban, egy bizonyos terméket egy egyszerű felismerése szolgálnak. A logó védjegyoltalom alá helyezve védjegyként is szolgálhat, ami alapján a védjegyjogosultnak kizárólagos joga van a védjegy használatára. A védjegyet csak a jogosult használhatja, vagy használati engedélyt adhat másnak is. Ezáltal a logó komoly értéket képviselhet.

Miben tudunk segíteni?
Grafikusaink bármilyen látványelképzelését megvalósítják. A legkorszerűbb tervező-programokkal vagy akár hagyományos kézzel rajzolt design-nal. Szolgáltatásaink közé tartozik az arculat-, embléma-, látványtervezés és ezen munkálatok folyamatos kontrollálása. 

Amennyiben Ön cégének arculatát, vagy üzletének dekorációját kívánja velünk megterveztetni ebben az esetben több látványtervet is készítünk, ahol saját elképzeléseit és a mi szaktudásunkat, ötleteinket összehangolva alakítjuk ki a legmegfelelőbb variációt.